Alternativa naturală în tratamentul otitelor

 Publicat la 2017-01-23      4827 vizualizari       0

custom-Custom_Size___shutterstock_174193124

Otita este inflamația sau infecția urechii. Adesea apare ca o complicație a unei rino-faringo-amigdalite acute. În acest caz infectarea urechii se realizeazã, prin trompa lui Eustachio – care asigurã comunicarea dintre urechea medie și nazofaringe.

Tratarea infecţiei de la nivelul urechii medii poate fi făcută cu remedii antibacteriene, antivirale și antiinflamatoare naturale, asociat cu tratamentul afecțiunii respiratorii care a provocat-o. Puteţi apela pentru aceasta la uleiuri esenţiale BIOMICIN – A14 şi BIOMICIN FORTE-A15, sub formă de capsule moi, sau BIOMICIN – A2 şi BIOMICIN FORTE – A3, soluţie, sub formă de picături.

BIOMICIN FORTE- A15/A3 conţine ulei esenţial de cimbru şi ulei esenţial de cuişoare, iar BIOMICIN – A14/A2 conţine ulei esenţial de ti-tree și de cuişoare. Aceste uleiuri esentiale se potenţează ca efect, având în aceaste combinaţii acţiune mai puternică decât separat.

Pentru combaterea durerilor de urechi la o persoană care a făcut otită se poate prepara cu  BIOMICIN –A2 o soluţie otică din 5 picături de ulei esenţial  amestecate cu 10 ml. ulei gras (de măsline, sâmburi de struguri, etc.). Se picură 5-8 pic. din soluţie (uşor încălzită pe baie de aburi) în canalul auditiv extern, apoi se pune un tampon de vată în ureche. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe zi timp de 5-10 zile.