Antibiotic natural in abcesul dentar

 Publicat la 2017-02-14      13689 vizualizari       0

shutterstock_566092438 (1)

Abcesul dentar apare ca urmare a unei infectii bacteriene în țesutul din jurul dintelui, sub forma unei pungi de puroi. De obicei apare din cauza unei carii dentare netratate. Se însoțește de inflamație, umflarea și roșeața zonei unde se află infecția, durere pulsatila și continuă, sensibilitatea dintelui la alimente fierbinți.

De obicei se poate face tratament cu antibiotice și astfel apare vindecarea. Sunt unele situații în care este necesară îndepărtarea infecției de la vârful rădăcinii printr-o interventie chirurgicală. Tratamentul cu antibiotice însă nu trebuie să înlocuiască vizita la stomatolog deoarece cauzele pot fi diverse și doar medicul stomatolog poate stabili care este cea mai corecta abordare.

Dacă se optează pentru un tratament antibiotic atunci va recomandăm capsulele Biomicin forte, un remediu natural cu efecte antibiotice foarte bune. Se poate face o cură de 5-10 zile, administrându-se câte 1 capsula de 3-4 ori pe zi, în funcție de necesități.

Uleiul esențial de cuișoare din compoziția capsulelor Biomicin forte este folosit în stomatologie ca dezinfectant și cauterizant, fiind utilizat aici tot mai mult sub formă de eugenol, care este  principalul său constituent. Acțiunea sa bactericidă și antivirală îl face eficient în tratarea diverselor infecții respiratorii, digestive, urinare, genitale, otite, dentare și sinuzite.

Uleiul esențial de cimbru este un excelent antibiotic natural, datorită unor compuși chimici prezenți (pimen, cravacrol, cimen, terpene, cineol, timol). În aromatogramele realizate din exudate faringiene și uroculturi s-a constatat superioritatea antibacteriană față de antibioticele testate în paralel pe antibiograme. S-a constatat eficiența similara cu cea a antibioticelor pe germenii testaţi (Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic, Candida albicans) și în plus acțiunea eficientă și asupra acelor germeni care erau rezistenți la antibioticele clasice.

În studiile realizate s-a constatat eficienta crescută a combinației celor 2 uleiuri esențiale de cimbru și cuișoare față de acțiunea individuală a lor. Astfel cele 2 uleiuri esențiale au fost reunite în produsul Biosept forte, care are o acțiune certă antibiotică, antivială și antiinflamatoare. În plus, față de acțiunea antibioticelor de sinteză, acest antibiotic natural crește rezistența organismului și susține mecanismele de apărare ale organismului.