Biomicin – ca alternativă naturală în tratamentul infecţiilor- recomandări de administrare și atenționări – Partea 1

 Publicat la 2016-12-06      1517 vizualizari       0

shutterstock_340210601-1

Utilizarea excesivă a antibioticelor a condus la apariția a numeroase efecte secundare și la dezvoltarea de germeni rezistenţi care nu mai raspund la medicamentele clasice. Însă în diferite tradiţii din întreaga lume numeroase plante medicinale și uleiuri esenţiale sunt utilizate eficient împotriva infecţiilor, chiar şi acolo unde există rezistenţă la antibiotice.

Iată două fitopreparate pe bază de uleiuri esenţiale cu eficienţă antibacteriană confirmată prin analize de laborator la care puteţi apela în caz de infecții respiratorii, digestive, urinare și nu numai: BIOMICIN – A14 şi BIOMICIN FORTE-A15, sub formă de capsule moi, sau BIOMICIN – A2 şi BIOMICIN FORTE – A3, soluţie, sub formă de picături.

Atragem atenţia asupra faptului că nu este de dorit ca aceste preparate din uleiuri esenţiale să se ia preventiv, aşa cum am văzut că există tendinţa datorită ideii că ”fiind naturale, ele nu fac rău”.  Aceste preparate sunt ”antibiotice naturale”, fără efectele secundare ale antibioticelor de sinteză, dar care sunt foarte concentrate şi pot produce iritaţii ale mucoaselor gurii, esofagului, stomacului, direct proporţional cu durata administrării. De aceea este important să se respecte doza recomandată, perioada de cură indicată şi să nu se ia când nu este cazul.

Persoanele care au ulcer gastroduodenal şi gastrită, sau au stomacul sensibil nu vor tolera produsele cu uleiuri esenţiale, în special cele cu cimbru care este foarte iritant ( BIOMICIN FORTE- A15/A3). Cei care au ulcer sau gastrită cronică pot lua însă, preparatul BIOMICIN – A14/A2, care conţine ulei esenţial de ti-tree şi ulei esenţial de cuişoare, care sunt mai puţin iritante, eventual în asociere cu un fitopreparat cu rol protector gastric cum ar fi capsulele Stomac sănătos sau comprimatele Gastracid.

 

continuare în partea 2