Biomicin – ca alternativă naturală în tratamentul infecţiilor- recomandări de administrare și atenționări – Partea 2

 Publicat la 2016-12-06      1507 vizualizari       0

shutterstock_524214886-1

La administrarea produselor din uleiuri esenţiale este necesar să ţineţi cont de câteva precauţii. Uleiurile esenţiale sunt foarte concentrate şi pot să producă iritaţii şi senzaţie de arsură la nivelul pielii şi mucoaselor. De aceea BIOMICIN – A2 şi BIOMICIN FORTE – A3, soluţie, sub formă de picături se administrează în cantităţi mici (3-5 picături) şi trebuie să fie încorporate într-o bază. Cel mai bine este să se amestece cu câte o lingură de miere sau sirop (Biosept, Plantusin). Pentru persoanele diabetice şi pentru cei care nu pot lua miere, uleiurile esenţiale pot fi administrare cu ulei vegetal (de floarea soarelui, măsline, sau alt ulei gras). Uleiurile esenţiale nu sunt solubile în apă, de aceea nu se administrează în apă sau ceai, ele vor rămâne în mare parte pe pereţii cănii şi vor intra în contact  direct cu buzele şi mucoasa bucală producând iritaţii şi senzaţie intensă de arsură.

Uleiurile esenţiale încapsulate în capsule gelatinoase moi (BIOMICIN – A14 şi BIOMICIN FORTE – A15) elimină acest inconvenient. În această formă sunt gata încorporate în bază de ulei gras, precis dozate şi sigilate perfect, astfel nu mai intră în contact cu mucoasa bucală, şi nu mai există riscul producerii iritaţiilor; sunt uşor de înghiţit, astfel pot beneficia şi persoanele care nu tolerează gustul lor intens. De asemenea, capsulele gelatinoase moi conferă stabilitate substanţelor active, protejează împotriva radiaţiilor UV şi a luminii,  reduc formarea radicalilor liberi, împiedică râncezirea uleiurilor grase.

Chiar şi aşa, nu se administrează pe stomacul gol, ci la o oră după masă, când digestia este parţial făcută, iar alimentele nu mai stau mult în stomac, pentru a preveni eructaţiile neplăcute cu gust intes de uleiuri esenţiale.