Biomicin – recomandări de administrare și atenționări

 Publicat la 2017-01-11      14880 vizualizari       0

thyme-essential-oil-250-510

Utilizarea excesivă a antibioticelor a condus la apariția a numeroase efecte secundare și la dezvoltarea de germeni rezistenţi care nu mai raspund la medicamentele clasice. Însă în diferite tradiţii din întreaga lume numeroase plante medicinale și uleiuri esenţiale sunt utilizate eficient împotriva infecţiilor, chiar şi acolo unde există rezistenţă la antibiotice.

Două fitopreparate pe bază de uleiuri esenţiale cu eficienţă antibacteriană confirmată prin analize de laborator la care puteţi apela în caz de infecții respiratorii, digestive, urinare și nu numai sunt: BIOMICIN – A14 şi BIOMICIN FORTE-A15, sub formă de capsule moi, sau BIOMICIN – A2 şi BIOMICIN FORTE – A3, soluţie, sub formă de picături.

Atragem atenţia asupra faptului că nu este de dorit ca aceste preparate din uleiuri esenţiale să se ia preventiv, aşa cum am văzut că există tendinţa datorită ideii că fiind naturale ele nu fac rău.  Aceste preparate sunt „antibiotice naturale” fără efectele secundare ale antibioticelor de sinteză, dar care sunt foarte concentrate şi pot produce iritaţii ale mucoaselor gurii, esofagului, stomacului direct proporţional cu durata administrării. De aceea este important să se respecte doza recomandată, perioada de cură indicată şi să nu se ia când nu este cazul.

Persoanele care au ulcer gastroduodenal şi gastrită sau au stomacul sensibil nu vor tolera produsele cu uleiuri esenţiale, în special cele cu cimbru care este foarte iritant ( BIOMICIN FORTE- A15/A3). Cei care au ulcer sau gastrită cronică pot lua însă, preparatul BIOMICIN – A14/A2 care conţine ulei esenţial de ti-tree şi ulei esenţial de cuişoare, și sunt mai puţin iritante, eventual în asociere cu un fitopreparat cu rol protector gastric cum ar fi capsulele Stomac sănătos sau comprimatele Gastracid.

BIOMICIN – A2 şi BIOMICIN FORTE – A3, soluţie, sub formă de picături se administrează în cantităţi mici (3-5 picături) şi trebuie să fie încorporate într-o bază. Cel mai bine este să se amestece cu câte o lingură de miere sau sirop (Biosept, Plantusin). Pentru persoanele diabetice şi pentru cei care nu pot lua miere, uleiurile esenţiale pot fi administrare cu ulei vegetal (de floarea soarelui, măsline, sau alt ulei gras). Uleiurile esenţiale nu sunt solubile în apă, de aceea nu se administrează în apă sau ceai, ele vor rămâne în mare parte pe pereţii cănii şi vor intra în contact  direct cu buzele şi mucoasa bucală producând iritaţii şi senzaţie intensă de arsură.

Uleiurile esenţiale încapsulate în capsule gelatinoase moi (BIOMICIN – A14 şi BIOMICIN FORTE – A15) elimină acest inconvenient. În această formă sunt gata încorporate în bază de ulei gras, precis dozate şi sigilate perfect, astfel nu mai intră în contact cu mucoasa bucală şi nu mai există riscul producerii iritaţiilor; sunt uşor de înghiţit, astfel pot beneficia şi persoanele care nu tolerează gustul lor intens. De asemenea, capsulele gelatinoase moi conferă stabilitate substanţelor active, protejează împotriva radiaţiilor UV şi a luminii,  reduc formarea radicalilor liberi, împiedică râncezirea uleiurilor grase.

Chiar şi aşa, nu se administrează pe stomacul gol, ci la o oră după masă, când digestia este parţial făcută, iar alimentele nu mai stau mult în stomac, pentru a preveni eructaţiile neplăcute cu gust intes de uleiuri esenţiale.