Remedii naturale pentru viroze la copii

 Publicat la 2017-01-11      7067 vizualizari       0

copil-racit-250-510

Pe perioada iernii și copii suferă de obișnuitele viroze care apar în această perioadă a anului cu întreaga cohortă de simptome febră, rinoree, tuse, strănut.

Pentru cei mici un remediu cu efect antiviral, antiinflamator dar și antibacterian pentru a evita suprainfecția este Soluția Biomicin A2. Vom prefera această formă de prezentare ca soluție și nu sub forma de capsule, deoarece în această formă, dozarea corespunzatoare vârstei se poate face cu ușurință.

Așadar  pentru copii între 3-5 ani se poate administra Soluția Biomicin câte 1 picătură la o linguriță de sirop, de preferință Biosept, de 2-3 ori pe zi.

Pentru copii cu vârsta între 5-7 ani, se poate administra câte 2 picături din Soluția Biomicin, la o linguriță de sirop de 3 ori pe zi.

Între 7-10 ani se poate administra câte 2-3 picături la o linguriță de sirop de 3 ori pe zi.

Se administrează timp de 10-14 zile, în asociere cu ceaiul Hapciu, 1-2 căni pe zi.Dacă apar și alte simptome se poate asocia și siropul Plantusin pentru tuse, 3-4 lingurițe pe zi.

Pe parcursul tratamentului se recomandă o dietă ușoară compusă din supe calde de zarzavat și legume, sucuri naturale proaspete, piureuri de legume și fructe sau salate de sezon. Se evită consumul de alimente mucogene și greu digerabile cum sunt carnea grasă, lactatele și zaharoasele.