Tratament natural pentru acneea infectioasa

 Publicat la 2017-02-14      4203 vizualizari       0

shutterstock_573079882

Acneea este o afecțiune a pielii, caracterizată în primul rând prin apariția comedoanelor (coșuri). Din cauza astupării porilor pielii apar pete roșii și umflate care pot evolua spre cicatrici. Ariile cele mai frecvente de manifestare sunt zonele cu sebum mai accentuat, cum sunt fața, partea superioară a pieptului și partea din spate.

Acneea apare cel mai frecvent în timpul adolescenței, 80-90% din adolescenții fiind afectați de acnee.

Printre cauzele apariției acneei se numară creșterea secreției hormonilor androgeni care determină glandele foliculare să secrete mai mult sebum, stresul, bacteria Propionibacterium acnes, dieta cu grad glicemic ridicat sau bazată pe un consum crescut de lapte, ciocolată.

Printre tratamentele recomandate, alături de dieta corectă și consumul hidric necesar se numară antibioticele, tratamente hormonale, antiinflamatoare, reglatoare  seboreice, săpunuri, măști și comprese cu efect antiinflamator și antiseptic.

După cum se știe în ultimii ani tratamentele cu antibioticele clasice ajung să genereze rezistența bacterienă, tocmai de aceea antibioticele naturale câștigă tot mai mult teren deoarece acțiunea lor acoperă un spectru larg de germeni, nu perturbă flora intestinală și nu produce rezistența bacteriană.

Un antibiotic natural eficient în acnee, datorită efectului antibiotic, antiviral și antiinflamator este Biomcin compus din uleiuri esențiale de cuișoare și Tea tree. Se poate administra sub formă de capsule sau soluție după preferință. Pentru acne curele pot să dureze între 2-3 săptămâni.

Se poate asocia un ceai cu actiune purificatoare la nivelul pielii cum este ceaiul Curățarea sângelui.